Μαρινίκη Θεοδώρου – « Ο άνθρωπος και η δημοκρατία στο επίκεντρο της πολιτικής μας.» HXHTIKO

«Θέλω να αγωνιστώ για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να μειωθεί η απόσταση που χωρίζει την ελληνική ύπαιθρο από την Ευρώπη. Για να έρθει πιο κοντά ο «βορράς» με το «νότο».» τονίζει μεταξύ άλλων η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μαρινίκη Θεοδώρου μιλώντας στο olympiawebradio στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο.
Η εξ Ηλείας ορμώμενη δικηγόρος, μάλιστα η μοναδική υποψηφιότητα από το νομό, δηλώνει ότι «γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά ζητήματα λόγω δουλείας αλλά και λόγω της στενής της επαφής με τις Βρυξέλλες», λόγοι που αποτέλεσαν την αφορμή να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο μετά από πρόσκληση που της απεύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.
Η Μαρινίκη Θεοδώρου μιλάει για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την προβλεπόμενη αποχή σε συνάρτηση με την άνοδο της ακροδεξιάς, για τις ευθύνες του προοδευτικού χώρου σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο , αλλά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να λαμβάνονται «πιο γρήγορες αποφάσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» και για να «απαγκιστρωθεί , σε πολλά θέματα, η Ε.Ε. από τις Η.Π.Α.».


«Πιο ισχυρή Ευρώπη» με «οικονομική σύγκλιση» για να δοθούν πολιτικές λύσεις στο δημογραφικό , στο στεγαστικό στην εγκατάλειψη της υπαίθρου λέει αναφερόμενη στα μεγάλα προβλήματα της ηπείρου που επιζητούν άμεση λύση.
Τέλος τοποθετεί στο επίκεντρο του πολιτικού της ενδιαφέροντος τον άνθρωπο και την ενίσχυση της δημοκρατίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες προκλήσεις, ενώ τονίζει ότι για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι σημαντικό να εκλεγούν εκπρόσωποι με επιστημονική κατάρτιση και όραμα.