2ο Beer Festival στον Πύργο: Κόσμος, μπύρες, συναυλίες – Τι συνέβη την 1η ημέρα (pics + vids)

Δυνατή έναρξη με πολύ κόσμο στο πάρκο Ξυστρή

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξε το κοινό του Πύργου στο 2ο Beer Festival (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό) που ξεκίνησε δυναμικά το βράδυ του Σαββάτου (06/07), στο πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

Το Beer Festival «συστήθηκε» στο κοινό της περιοχής πέρυσι στο πάρκο ΣΠΚ (που αποδείχθηκε -μάλλον- μικρό για να «χωρέσει» την εκδήλωση) και φέτος «μετακόμισε» στο χώρο του πάρκου Ξυστρή. Έναν χώρο σαφέστατα μεγαλύτερο, πιο άνετο και σίγουρα πιο συναυλιακό-φεστιβαλικό.

Περιτριγυρισμένος από 10 περίπτερα στα οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να γευτούν φρέσκιες χειροποίητες μπύρες (Alea, Ammousa, Carpinus, Kalamata, Magna, Morias, Mustaki, Sourmena, Taos, 608 brewing), με γεύσεις για όλα τα γούστα, ο χώρος με το γκαζόν αποδείχθηκε ιδανικός για τη φιλοξενία του διήμερου event.

Η αρχή χθες έγινε με τους «δικούς μας» «Ελεύθερη Πτώση» που κινήθηκαν σε ροκ.. μονοπάτια με την ξεχωριστή φωνή της Έλλης Γιαννοπούλου (και την Μαρίσια Νεοφώτιστου, επίσης φωνή) και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί σκηνής κερδίζοντας ζεστό χειροκρότημα.

Ακολούθησε η συναυλία με τους Δημήτρη Καρρά, Ιωάννα Καβρουλάκη – Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια ρεύματα) και guest εμφάνιση από την Θεοδοσία Τσάτσου.

Η τελευταία έμεινε στη σκηνή για περίπου μισή ώρα ερμηνεύοντας τις περισσότερες από τις επιτυχίες της («Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Στη θάλασσα» κ.α.), με το κοινό να τραγουδά μαζί της!

Και οι υπόλοιποι τραγουδιστές (ο καθένας με τη δική του ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της ελληνικής ροκ/εναλλακτικής μουσικής σκηνής), άφησαν το δικό τους «αποτύπωμα», δημιουργώντας ένα όμορφο συναυλιακό κλίμα έως και μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Μην ξεχνάτε ότι σήμερα, 2η (και τελευταία) ημέρα του Beer Festival το συναυλιακό κομμάτι θα καλύψουν οι locals «Stereopana» (Opening act) και οι «Μωζάικ» (Η μπάντα της εκπομπής «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ).

Γ.Γ./ iliaenimerosi.gr