Πύργος : «Χειροπέδες» σε 73χρονο για εμπρησμό από πρόθεση στο Ντόμπρινο

Στην σύλληψη ενός 73χρονου άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση, προχώρησε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Χθες το πρωί στην περιοχή Ντόμπρινο, του Δήμου Πύργου, κλήθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο δύο νέες εστίες φωτιάς που έκαιγαν στη περιοχή. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο προχώρησαν αρχικά στην προσαγωγή και στην συνέχεια στη σύλληψη ενός 73χρονου άνδρα. Ειδικότερα το Κλιμακίο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικής Ελλάδας, έφτασε εσπευσμένα από την Πάτρα στον Πύργο, χθες το μεσημέρι και αξιοποιώντας στοιχεία αλλά και πληροφορίες που είχε στην διάθεση του, προχώρησε στην σύλληψη του 73χρονου.
Στην επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος επισημαίνεται: « Συνελήφθη σήμερα (σ.σ. χθες), 16 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κ.Α.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Ντόμπρινο, του Δήμου Πύργου, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του στους εμπρησμούς που καταγράφηκαν στην ίδια περιοχή και ευρύτερα αυτής, σε αγροτοδασικές εκτάσεις, στις 21 Ιουνίου 2024.
Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου».