Ψηφιακή πλατφόρμα συμμετοχής πολιτών για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης»

Μπαίνοντας στην κεντρική σελίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας https://arxaiaolympia.gov.gr/ μπορείτε να βρείτε το μπάνερ (Δείτε εικ. 1) για την Πλατφόρμα Συμμετοχής πολιτών και φορέων για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης». Πατώντας στο μπάνερ θα οδηγηθείτε στη σελίδα του Υπουργείου (Δείτε εικ. 2), όπου μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες και να υποβάλετε σχόλια και απόψεις.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Μέσω της πλατφόρμας, η οποία θα είναι ανοιχτή έως τις 22 Οκτωβρίου και σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους και φορείς από όλη τη χώρα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους για το χωροταξικό και πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής τους, στην οποία εκπονείται Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο ή Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» που εξελίσσεται στο 80% περίπου όλης της Επικράτειας.

➢ Μέσω αυτής της διαδικασίας διασφαλίζεται ότι η γνώση του κάθε πολίτη και φορέα, καθώς και οι συλλογικές ανάγκες ενός Δήμου ή μιας περιοχής, θα αξιολογηθούν εγκαίρως, συνεισφέροντας έτσι στις μελέτες των Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

👉 Βοηθητικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σχετικά βίντεο:

1) Πληροφορίες Πλατφόρμα Συμμετοχής (https://www.youtube.com/watch?v=BsGOcjnGn6Q)

2) Πληροφορίες για τη χρήση της πλατφόρμας (https://www.youtube.com/watch?v=fjNk3FmBMTY)