ΠΥΡΓΟΣ: Σε νέο, σύγχρονο κτίριο «μετακομίζει» η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας

Υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης ακίνητου από τον Δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή

Νέα στέγη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αποκτά η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Πύργου καθώς και το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά

Το πρωί της Τρίτης (22/10/24) ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής υπέγραψε μαζί με τον ανάδοχο κ. Παναγιώτη Ασημακόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Τζουανόπουλου, τη σύμβαση για τη μίσθωση ενός νέου κτηρίου, που διαθέτει σύγχρονους χώρους, κατάλληλα εξοπλισμένους, με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επίσης θα διαθέτει τις απαραίτητες αίθουσες για την πραγματοποίηση συνεδριών, αρχειοθέτησης και αποθήκευσης.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας με τα επιμέρους τμήματά της, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, Βρεφονηπιακών Σταθμών και Βοήθεια στο Σπίτι και με την συμβολή του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά καθώς και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, τα οποία υπάγονται διοικητικά σε αυτήν, υλοποιεί τις Πολιτικές της Κοινωνικής Μέριμνας, της Ισότητας των Φύλων, της Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και της Παιδικής Πρόνοιας σε επίπεδο Δήμου.

Με το επιστημονικό και Διοικητικό προσωπικό της, εργάζεται για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, χωρίς αποκλεισμούς ,στη βάση μιας τεκμηριωμένης κοινωνικής παρέμβασης και στήριξης και όχι μιας φιλανθρωπικής προσέγγισης, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των ευαίσθητων ομάδων των πολιτών.