Πανελλήνιες 2019: Νηματική ερώτηση στα Αρχαία Ελληνικά για πρώτη φορά

 

 

Ως «κατανοητά και αναμενόμενα, σε γενικές γραμμές» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών που «έπεσαν» σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, στους υποψηφίους των Πανελληνίων 2019.

Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ η ΟΕΦΕ σημειώνει ότι «το διδαγμένο κείμενο αντιστοιχούσε στην ενότητα 3 από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και οι ερωτήσεις που το συνόδευαν ήταν κατανοητές και σαφείς».

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, «το παράλληλο μεταφρασμένο κείμενο που δόθηκε για συγκριτικό σχολιασμό ήταν απόσπασμα από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου και υπήρχε στο σχολικό βιβλίο».

Πανελλήνιες 2019: Για πρώτη φορά νοηματική ερώτηση στα Αρχαία Ελληνικά

Σε ό,τι αφορά το αδίδακτο κείμενο, η ΟΕΦΕ επισημαίνει ότι «ήταν ένα απόσπασμα από τον “Κυνηγετικό” του Ξενοφώντα. Δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες στην επεξεργασία του».

Το νέο στοιχείο στη φετινή εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλήνιες ήταν η νοηματική ερώτηση που σύμφωνα με την ΟΕΦΕ «ζητήθηκε για πρώτη φορά στις εξετάσεις, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών που είχε ανακοινωθεί».

Κατά την ΟΕΦΕ, η νοηματική ερώτηση «ήταν εύστοχα διατυπωμένη με προφανή απάντηση».

Η «σκυτάλη» στα ΕΠΑΛ αύριο, 11 Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά οι απόφοιτοι των ΓΕΛ που είχαν επιλέξει την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Πηγή: iefimerida.gr