Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟ.Δ.Ε.) ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: “Περισσεύουν η υποκρισία και το θράσος”

 

 

 

 

 

Σοφότεροι σίγουρα δεν γίναμε, γίναμε όμως για ακόμη μία φορά θεατές του θράσους και της υποκρισίας που διακρίνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  σε αυτό που ‘βάφτισαν’ Πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας με ενορχηστρωτή τον πρώην Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος είχε και τις ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό αποκομίσαμε από την περιβόητη τηλεδιάσκεψη της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο πρώην Υπουργός κ. Παπάς επισκέφθηκε την Ηλεία και άσκησε κριτική για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου – τον κ. Παπά που ελέγχεται πλέον για την σχέση του με τον κ. Καλογρίτσα- και τώρα βλέπουμε τον κ. Γαβρόγλου να ασκεί κριτική για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας. Τα τμήματα τα οποία ο ίδιος καταδίκασε με δικό του Νόμο!

Αν δεν είναι αυτό υποκρισία τότε τι είναι;

Αναμφισβήτητα μεγαλόπνοο το σχέδιο του κ. Γαβρόγλου για την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, χωρίς βάσεις όμως, χωρίς συναινέσεις, χωρίς να ληφθεί υπόψη η πραγματική εικόνα.

Ανέξοδες δηλώσεις για μία μεταρρύθμιση εκ του προχείρου, που έγινε άρον- άρον για να προλάβουν να αφήσουν κάτι πίσω τους, γιατί γνώριζαν ότι το τέλος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε φθάσει και τελικά το μόνο που άφησαν πίσω τους ήταν καμένη γη.

Ανέξοδα και τώρα ο κ. Γαβρόγλου ασκεί κριτική και κατά την προσφιλή του τακτική ‘φταίνε όλοι οι άλλοι’ εκτός από τον ίδιο. Ο ίδιος τα έπραξε όλα σωστά;

Όταν κατακερμάτιζε την Γεωπονική Σχολή, με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα, δίνοντας την δυνατότητα στους καθηγητές να εγείρουν Ακαδημαϊκά ζητήματα, έπραξε σωστά;

Όταν άφηνε πίσω του ένα υποτυπώδες τμήμα Μουσειολογίας, έπραξε σωστά;

Το θράσος σας περισσεύει.

Τι είπε ο κ. Γαβρόγλου στην ημερίδα: Ότι από το 2018 η πρότασή του ήταν η ίδρυση Σχολής Πολιτισμού στην Ηλεία με δύο Τμήματα στον Πύργο και ένα στην Αμαλιάδα, αλλά αφού η Αμαλιάδα επιθυμούσε το Τμήμα Γεωπονίας, ε τι να έκανε ο άνθρωπος, υπέκυψε…

Πράγματι, το 2018 είχε πει ότι εάν η τοπική κοινωνία θέλει το τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων,  δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να απομακρυνθεί, αλλά είχε πει και την πρόταση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί Πανεπιστημιακή σχολή με γνωστικό αντικείμενο πάνω στον Πολιτισμό, στην πόλη της Αμαλιάδας!

Δηλαδή, η πρόθεση του πρώην Υπουργού ήταν να τα δώσει όλα στην Αμαλιάδα;

Βέβαια, λίγο καιρό αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2019, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, με τον πλέον επίσημο τρόπο ξεκαθάριζε τις προθέσεις της κυβέρνησης λέγοντας:

«Στην Αιτωλοακαρνανία, λοιπόν, ιδρύεται Σχολή Γεωπονικών και Θαλάσσιων Επιστημών. Ενώ στην Ηλεία ιδρύεται Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών και Διαχείρισης. Αξιοποιείται έτσι το συγκριτικό πλεονέκτημα του κάθε τόπου. Ο ατέλειωτος φυσικός πλούτος της Λιμνοθάλασσας, και το παραγωγικό δυναμικό του πρωτογενούς τομέα της Αιτωλοακαρνανίας. Και το πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει τις ρίζες του στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής».

Αυτές ήταν οι αποφάσεις της κυβέρνησής σας.

Και κατά την προεκλογική του ομιλία στο Αγρίνιο τον Μάιο του 2019 ο κ. Τσίπρας πανηγυρικά έλεγε:«Ενώ με τον νέο νόμο για το νέο χάρτητων ΑΕΙ, που φύγαμε πια απ’  αυτόν τον αναχρονιστικό διαχωρισμό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η περιοχή, μετά από χρόνια αγώνων, αποκτά μία Πανεπιστημιακή Γεωπονική Σχολή, με Τμήματα στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, και με επιπλέον δέσμευση για καθηγητικό προσωπικό και οικονομική ενίσχυση».Και φυσικά χειροκροτούσαν οι υποψήφιοί του, αφού τους είχε ικανοποιήσει τις επιθυμίες.

Αποκαλυπτικός των προθέσεών του για στήριξη της Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία ο κ. Τσίπρας και κατά την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι τον Ιούνιο του 2020, όπου έλεγε σε tweet του: ‘η εφαρμοσμένη έρευνα που αναπτύσσεται στην πανεπιστημιακή σχολή, μπορεί να έχει άμεση εφαρμογή και στις δραστηριότητες της λιμνοθάλασσας”, ενώ λίγο νωρίτερα στην δήλωσή του είχε πει:

«επισκέφτηκα την πανεπιστημιακή πλέον σχολή του Μεσολογγίου, μετά την απόφαση μια πολύ μεγάλης μεταρρύθμισης που κάναμε στο χώρο της εκπαίδευσης, δημιουργώντας εδώ στο Μεσολόγγι ένα παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, της Γεωπονικής Σχολής με τρία Τμήματα, που κάνει μια πολύ σημαντική, εξαιρετική δουλειά που έχει αντίκτυπο και στην τοπική κοινωνία δηλαδή εφαρμοσμένη έρευνα που αναπτύσσεται στην πανεπιστημιακή σχολή του Μεσολογγίου να έχει άμεση και πρακτική εφαρμογή στις δραστηριότητες της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου».

Να θυμηθούμε όμως και τι έλεγε ο πρώην υφυπουργός παιδείας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ηλείος Δημήτρης Μπαξεβανάκης, τον Απρίλιο του 2019:

«- Στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με την επιθυμία των φορέων της πόλης, το υπάρχον τμήμα του ΤΕΙ αναβαθμίζεται.

– Στον Πύργο δημιουργούνται δύο πανεπιστημιακά τμήματα, ένα τμήμα Μουσειολογίας και ένα τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Το Υπουργείο Παιδείας προβλέπει για όλα τα νέα τμήματα από 8 θέσεις μελών ΔΕΠ, δηλαδή καθηγητών. Αυτό δείχνει και τη σοβαρότητα του εγχειρήματος. Δεν δημιουργούνται τμήματα στα χαρτιά αλλά με σχεδιασμό ώστε να υποδεχτούν με σοβαρότητα τους αυριανούς φοιτητές. Για Πανεπιστήμιο μιλάμε, όχι για περίπτερο!»

Αλήθεια κύριε Μπαξεβανάκη, που είναι τα 8 μέλη ΔΕΠ στο Τμήμα Μουσειολογίας; Δεν ξέρατε όταν το δημιουργούσατε ότι δεν υπήρχαν; Ποιος έφτιαξε τελικά περίπτερα;

Να είστε σίγουροι λοιπόν, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πράξει τα δέοντα για την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σοβαρότητα και σίγουρα δεν θα ακολουθήσει την δική σας πρακτική.

Μην υποτιμάτε λοιπόν τη νοημοσύνη των πολιτών. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπει…