Μάκης Βορίδης στη ΔΕΘ 2021: Όσοι δεν εμβολιαστούν έχουν την ευθύνη των πράξεων τους

 

 

 

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν πρόκειται να πάμε ξανά σε γενικευμένο lockdown, καθώς έχουμε στα χέρια μας το εμβόλιο που αλλάζει τελείως τις συνθήκες της πανδημίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (12/9) στο περίπτερο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021.

Ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε πως «από τη στιγμή που υπάρχει επιστημονική δυνατότητα δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συνολικά περιορισμοί και περιορισμοί της ελευθερίας, επειδή κάποιοι αρνούνται να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη. Η’ να το διατυπώσω διαφορετικά: αυτοί που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν έχουν την ευθύνη των πράξεων τους».

Ο υπουργός παρέστη στην εκδήλωση με θέμα «Η αποστολή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ): Ο νέος διαγωνισμός και οι προοπτικές σταδιοδρομίας στο σύγχρονο επιτελικό κράτος» και όπως είπε «πρόκειται για έναν απαιτητικό, αξιοκρατικό και ανταγωνιστικό διαγωνισμό».

«Η πρόσβαση στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους. Οφείλουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε μορφή περιορισμού στην κοινωνική διαστρωμάτωση και στη σύνθεση των σπουδαστών, αλλά πρέπει να υπάρχει η αίσθηση και η αντίληψη ότι αυτό είναι μια πολύ απαιτητική διαδικασία που νομιμοποιεί την ταχεία εξέλιξη των στελεχών», είπε ο κ. Βορίδης.

Στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απόφοιτος και ο ίδιος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. «Ένα επαγγελματικό προφίλ πρέπει να συνδυάζει γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές. Όλα αυτά προσφέρονται μέσα στη Σχολή προκειμένου άνθρωποι που έχουν φιλοδοξία να το πετύχουν. Πολλοί από αυτούς που θα διαγωνιστούν πράγματι θα κάνουν μια καριέρα», είπε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε πως «με τις αλλαγές που έκανε η Σχολή δείχνει ότι μπορεί να εξελίσσεται η ίδια και να είναι συνεχώς επίκαιρη».

Η πρόεδρος της Ε.Σ.Δ.Δ.Α., Παρασκευή Δραμαλιώτη, αφού υπογράμμισε πως πρόκειται για μία «ανοιχτή Σχολή που παρέχει πρόσβαση σε όλους τους υποψηφίους», στάθηκε στη συνεργασία με την Εθνική Σχολή Διοίκησης της Γαλλίας ((Ecole Nationale d’ Administration-ENA) και αναφέρθηκε στις αλλαγές που αφορούν στο δεύτερο στάδιο του εισαγωγικού διαγωνισμού που θα εξετάζεται η πρακτική αντιληπτική ικανότητα των υποψηφίων και θα δίνεται έμφαση στην επιλογή των επιχειρησιακά καταλληλότερων.

Παρεμβάσεις έκαναν στην εκδήλωση ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης και ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάϊδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ