Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: Συνάντηση εργασίας για θέματα Γαστρονομικής Ταυτότητας και Τοπικού Σύμφωνου Ποιότητας

 

 

 

 

 

Συνάντηση εργασίας για θέματα Γαστρονομικής Ταυτότητας και Τοπικού Σύμφωνου
Ποιότητας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/07/2021, δια ζώσης, τηρώντας όλα
τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων Π.Ε. Κέρκυρας
(Νομαρχία), κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρόεδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης
ΠΙΝ, κ. Ν. Μουζακίτη με εκπροσώπους τοπικών Φορέων. Η εν λόγω συνάντηση,
έγινε στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή για την ανάδειξη
των τοπικών προϊόντων της Ιόνιας Γης, αλλά και τη σύνδεση του τουρισμού, της
επιχειρηματικότητας και του αγροδιατροφικού τομέα των νησιών μας.

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν :
-ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και
Απασχόλησης, κ. Κ. Ζορμπάς
– ο Γενικός Διευθυντής Τουρισμού, Παραγωγής και Ανάπτυξης ΠΙΝ, κο Υψηλάντης
Κωνσταντίνος
– Εκπρόσωπος Επιμελητήριου Κέρκυρας, κ. Στέφανος Σπάτουλας
– Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, κο Βούλγαρης Χαράλαμπος
– Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, κ. Κατσαρός Περικλής
– Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, κ. Κώστας Αθανάσιος
-τα Στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, κ.Ν. Βλάχου και κ.Α. Χυτήρη
Η σημερινή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δημόσιας
διαβούλευσης, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί απαραίτητο συστατικό στοιχείο της
διαδικασίας σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτικής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο αξιοποίησης εφαρμογών και υπηρεσιών
προστιθέμενης αξίας για την ανοιχτή και συνεργατική διακυβέρνηση, πρόκειται να
υλοποιήσει ενέργειες και πρωτοβουλίες για τη διασύνδεση Τουρισμού και Αγροδιατροφής.
Λαμβάνοντας υπόψη, την αναγκαιότητα διασφάλισης της ποιότητας υπηρεσιών στην
Περιφέρειά μας, και με απώτερο στόχο τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας της ως
προορισμού με την συνακόλουθη εισροή πόρων που εύλογα αφορούν όλους, κρίνεται
απαραίτητο να προχωρήσει η υιοθέτηση «Τοπικού Σύμφωνου Ποιότητας» για τα Ιόνια
Νησιά.
Επίσης, αναφορά έγινε και στην υιοθέτηση brand name των τοπικών παραδοσιακών
προϊόντων και την προώθηση τους μέσα από συνεργασίες με τους τοπικούς παραγωγούς
και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειας που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού
της εστίασης και της αγροδιατροφής (καθιέρωση επτανησιακού πρωϊνού).
Συνεχίζοντας τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση η Αγροδιατροφική Σύμπραξη
ΠΙΝ, τον Σεπτέμβρη 2021 πρόκειται να συμμετέχει στον Ετήσιο Γαστρονομικό Φεστιβάλ σε
συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και λοιπών φορέων.