Τον τελικό δρόμο της υλοποίησης παίρνει πλέον το έργο της έλευσης του φυσικού αερίου στην Πάτρα, τον Πύργο και το Αγρίνιο.
Ωστόσο σε τοπικό επίπεδο στην αχαϊκή πρωτεύουσα δεν λείπουν οι αντιπαραθέσεις καθώς το φυσικό αέριο δεν αναμένεται να φτάσει μέσω αγωγού, αλλά σε υγροποιημένη μορφή και αποθήκευση σε ειδικούς χώρους που θα διαμορφωθούν κατάλληλα.
Μάλιστα την Τετάρτη σε δύο συνεδριάσεις που ουσιαστικά εξελίσσονταν παράλληλα, του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπήρξαν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα από Κώστα Πελετίδη και Νεκτάριο Φαρμάκη αντίστοιχα.
Η δημοτική Αρχή υποστηρίζει ουσιαστικά ότι εάν το φυσικό αέριο δεν έρθει με αγωγό καλύτερα να μην έρθει καθόλου. Αντιθέτως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι υπέρμαχος, στην παρούσα φάση, του σχεδίου με το υγροποιημένο αέριο και τρέχει τις σχετικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτόν απαιτούνται συνολικά περίπου 27εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 12εκ. έχουν εξασφαλιστεί από το ευρωπαϊκά κονδύλια της Περιφέρειας (ΠΕΠ) και τα υπόλοιπα θα μπουν από την Πολιτεία.
Στην Πάτρα τα τρία σημεία αποθήκευσης του αερίου θα είναι στη Βιομηχανική Περιοχή και άλλες δύο εκτάσεις εκατέρωθεν, ουσιαστικά στις δύο εισόδους της πόλης.
Ποιο είναι όμως το ιστορικό της διεκδίκησης από την πόλη του φυσικού αερίου και ποιες οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε επιχειρήσεις και περί τα 2.500 σπίτια να απολαμβάνουν φθηνότερη ενέργεια;