Σοκαριστικά στοιχεία από τη μεγάλη έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της ιαπωνικής κυβέρνησης – Η «νέα κοινωνική τάξη πραγμάτων» εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, χτυπώντας την πόρτα και της Ευρώπης
Μπορείτε να φανταστείτε μία κοινωνία δίχως ερωτικές σχέσεις, δίχως ραντεβού, δίχως φλερτ, δίχως σεξ; Μπορείτε να φανταστείτε μία κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι θα αναπαράγονται μέσω εργαστηρίων και η «σεξουαλική επαφή» θα γίνεται μέσω μηχανών, ή θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά sex dolls ή ρομπότ; Μπορεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να φαντάζει ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά όπως αποδεικνύεται, η νέα… τάση αρχίζει να κατακλύζει τον πλανήτη, ξεκινώντας από την άλλη άκρη της Γης, την Άπω Ανατολή.
Στην Ιαπωνία, μία χώρα 127 εκατ. ανθρώπων, οι νέοι και οι νέες έχουν σταματήσει το σεξ. Η ερωτική επαφή δεν αποτελεί πλέον μία από τις προτεραιότητές τους, ενώ σε μεγάλο ποσοστό έχουν σταματήσει ακόμη και τα ραντεβού, καθώς δεν θεωρείται απαραίτητο. Η έρευνα που παρουσιάστηκε στη χώρα της Ανατολής έφερε στην επιφάνεια μία πραγματικότητα που αρχίζει να επεκτείνεται και σε άλλα κράτη. Πάνω από τους μισούς κατοίκους της Ιαπωνίας είναι ακόμη παρθένοι,ενώ οι 30άρηδες στην πλειοψηφία τους έχουν διακόψει τα ραντεβού με το αντίθετο ή με το ίδιο φύλο. Αποτέλεσμα; Η αισθητή μείωση των γεννήσεων, η ελλειματική ανανέωση του πληθυσμού και σε βάθος χρόνου, ένα άκρως προβληματικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Υπολογίζεται πως με αυτόν τον ρυθμό, το 2060 ο πληθυσμός της Ιαπωνίας θα έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Ήτοι, θα μειωθεί κατά 40 και πλέον εκατ. ανθρώπους!
Την ίδια στιγμή, οι προβλέψεις της κυβέρνησης είναι άκρως δυσοίωνες. Οι αρμόδιες αρχές πιστεύουν ότι στα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη, ενώ θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, ενδεχομένως και σε όλον τον πλανήτη.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι η νέα κοινωνική τάξη πραγμάτων; Έχει αλλάξει κάτι στο ανθρώπινο DNA ώστε το σεξ και η αναζήτηση ερωτικού συντρόφου, να μην συμβαίνει αυτόματα; Έχει αρχίσει, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, η απενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού που ονομάζεται «ένστικτο αναπαραγωγής»;
Οι λόγοι που διαμορφώνεται ένα νέο status quo στις ανθρώπινες σχέσεις, ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερο απλοί. Πολύ πιο πεζοί απ’ ότι μπορεί να υποθέσει κάποιος. Τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η SBS’s The Feed υποδεικνύουν κάποιες βασικές ενέργειες που κάνουν οι Ιάπωνες, προκειμένου να «αντικαταστήσουν» τον ερωτικό τους σύντροφο.
Ένας λόγος είναι η δίχως όρια χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Οι Ιάπωνες προτιμούν να κάνουν σεξ μέσω ίντερνετ, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά η διαφυγή σε sex dolls και ρομπότ. Μεγάλοι οίκοι ανοχής έχουν αντικαταστήσει τις γυναίκες με κούκλες ή ανθρωποειδή, ενώ το animation sex έχει αρχίσει να λαμβάνει έκταση… επιδημίας.
Σύμφωνα με την έρευνα, όμως, οι παραπάνω… ερωτικές στρεβλώσεις καλύπτουν ένα ποσοστό του προβλήματος. Το βασικό αίτιο είναι ένα. Οι άνθρωποι είναι «πολύ απασχολημένοι» για να συνάψουν σχέσεις. Ναι, συμβαίνει και στην Ιαπωνία! Οι Ιάπωνες αφιερώνουν πολύ χρόνο και φαιά ουσία στην εργασία και την καριέρα τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο και διάθεση για ερωτικές σχέσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, δε, ούτε καν το… σκέφτονται.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 26χρονου Tayio Hashimoto. Ο νεαρός άντρας αναγκάζεται να αφιερώνει 15 ώρες την ημέρα στην εργασία του. Όταν επιστρέφει σπίτι μετά τις 7 το απόγευμα, διαθέτει ελάχιστο χρόνο για προσωπικές σχέσεις, ενώ είναι σχεδόν εξαντλημένος. Η κατάσταση αυτή είχε ως συνέπεια τη διαμόρφωση μίας διαφορετικής συνθήκης. Χρόνος για φλερτ και για ραντεβού με κορίτσια, δεν υπάρχει. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που ακολουθούν ανάλογο πρόγραμμα με τον 26χρονο Ιάπωνα, είχαν ανάγκη από κάτι απλό και γρήγορο. Την συγκεκριμένη ανάγκη κάλυψε το διαδικτυακό σεξ και οι οίκοι ανοχής με ρομπότ και sex dolls.
Η «νέα κοινωνική τάξη πραγμάτων» είναι πλέον πραγματικότητα στην Ιαπωνία. Μήπως όμως τα αρχικά στάδια της «νέας εποχής» στις σχέσεις των δύο φύλων έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται και στη «γειτονιά» μας; Την Ευρώπη, την Ελλάδα, όλον τον κόσμο… Ας σκεφτούμε. Πόσες ώρες αφιερώνουμε στην εργασία μας; Πόσο χρόνο ελεύθερο έχουμε; Πόσες φορές κάνουμε σεξ τον μήνα; Πόσες φορές βγήκαμε ραντεβού το ίδιο διάστημα; Γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει ήδη δημογραφικό πρόβλημα; Είναι μόνο το οικονομικό, ή το τελευταίο αποτελεί μία πρόφαση και μία εύκολη δικαιολογία για πολύ κόσμο που έχει βγει… εκτός συστήματος εδώ και καιρό; Τόσο καιρό, που πλέον να το θεωρεί φυσιολογικό…