Κυκλώματα τηλεφωνικών απατών θησαυρίζουν στις πλάτες ανυποψίαστων πολιτών που πέφτουν στα δίχτυα τους.
Σε πολλές περιπτώσεις δίνουν ακόμη και όλο το βιος τους, έτσι ώστε να καταφέρουν να σώσουν -όπως πιστεύουν- για παράδειγμα το παιδί τους, το οποίο βάσει του σχεδίου των επιτήδειων, θα πρέπει να υποβληθεί σε κάποια χειρουργική επέμβαση.
Προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, φέρονται να αναζητούν συνεργούς, ακόμα και μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Συνελήφθη 51χρονη, ψάχνουν τους υπολοίπους
Ένα τέτοιο κύκλωμα, σύμφωνα με την αστυνομία, εξαρθρώθηκε πριν από μερικούς μήνες, στις 8 Απριλίου του 2024, με την σύλληψη μίας γυναίκας 51 ετών, από τα Γιάννενα, ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη παραμένουν ασύλληπτα και αταυτοποίητα.
Στην συλληφθείσα αποδόθηκε ο ρόλος του 4ου μέλους της οργάνωσης , που ήταν επιφορτισμένο με την συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση υποψηφίων θυμάτων τις οποίες-σύμφωνα με την δικογραφία- έδινε στη συνέχεια στα υπόλοιπα μέλη , ενώ εκτελούσε και χρέη εισπράκτορα. Κατηγορείται ότι μαζί με τους συνεργούς της αποκόμισε 105.650 ευρώ ωστόσο το προσδοκώμενο όφελος ήταν 165.650 ευρώ, κάτι που αναβαθμίζει την κατηγορία από πλημμέλημα σε κακούργημα.
Η 51χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα, ωστόσο μέσα από συνεχή της υπομνήματα, υποστηρίζει πως και η ίδια έπεσε θύμα κυκλώματος από την Βουλγαρία, όταν νόμιζε ότι βρήκε δουλειά, σε κατασκευαστική εταιρεία μέσω αγγελίας στο facebook.
Πρόκειται για μία γυναίκα, γνωστή στην πόλη των Ιωαννίνων εκεί όπου ζούσε για πάνω από 20 χρόνια, αφού εργαζόταν ως γλύπτρια, ζωγράφος, διακοσμήτρια και επιχειρηματίας , ωστόσο πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και σε απόπειρα με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ και είναι προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές της Θήβας.
Η εγκληματική οργάνωση
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εντάχθηκε σε εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη τουλάχιστον από 4 άτομα, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα ενός άνδρα που παρίστανε τον γιατρό, μίας γυναίκας που παρίστανε την κόρη των θυμάτων, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος επίσης άγνωστων συνεργών τους.
Η ίδια, χρησιμοποιώντας το δικό της όχημα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το iefimerida, μέσω του οποίου οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση της και τελικά στην σύλληψη της, κατηγορείται ότι πήρε χρήματα σε 5 περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
Στις 5/2 35.000 ευρώ
Στις 16/2 3.000 ευρώ
Στις 18/2 50 χρυσές λίρες και 1.950 ευρώ
Στις 26/2 26.000 ευρώ
Στις 6/3 10.200 ευρώ
Παράλληλα κατηγορείται και για δύο απόπειρες απάτης όπου το προσδοκώμενο όφελος ανέρχεται συνολικά σε 60.000 ευρώ.
Η δράση του κυκλώματος
Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με την σχετική δικογραφία, προχωρούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις σε σταθερά ηλικιωμένων παριστάνοντας τους γιατρούς και τη στιγμή εκείνη άλλα μέλη επίσης αρχηγικά είτε άνδρας είτε γυναίκα υποδύονταν συγγενικά πρόσωπα των υποψηφίων θυμάτων κλαίγοντας και λέγοντας ότι είχαν τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι τους.
Έτσι οι δήθεν γιατροί ζητούσαν χρήματα και χρυσαφικά προκειμένου να προχωρούσαν σε χειρουργική επέμβαση
Το τηλεφώνημα από τη Ρουμανία
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως της στιγμή που η 51χρονη βρισκόταν στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, δεχόταν τηλεφωνήματα από αριθμό της Ρουμανίας, από τον άνδρα που φέρεται , όπως είπε να ήταν εκείνος που την στρατολόγησε, χωρίς -όπως υποστηρίζει- να έχει η ίδια γνώση.
Σημειώνεται πως κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι της , σύμφωνα με την δικογραφία δεν εντοπίστηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση και τις κατηγορίες που την βαραίνουν.
Η… κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Βουλγαρία
Στην απολογία της περιέγραψε πώς μία σελίδα που εντόπισε στο facebook για εύρεση εργασίας , οδήγησε στην εμπλοκή της στην υπόθεση.
«Έψαχνα για δουλειά και βρήκα μία σελίδα στο facebook με όνομα «αγγελίες- εύρεση εργασίας Ιωάννινα», ένα προφίλ με όνομα «…» , ο οποίος είχε βάλει αγγελία που αναζητούσε οδηγό, με δίπλωμα Β, για μεταφορές σε κατασκευαστική εταιρεία (γκαράζ, προκάτ οικίες), και μου είπε ότι θα πηγαίνω καθ’ υπόδειξη του, σε ανθρώπους που θα μου έλεγε, για να παίρνω χρήματα – προκαταβολές από έργο που κάνει, για λογαριασμό του, διότι έχει κατασκευαστική εταιρεία με γκαράζ. Επικοινωνήσαμε μέσω της εφαρμογής του facebook – messenger , ώστε να δουλέψω για αυτόν και την εταιρεία του. Το όνομα αυτό μου είπε ότι είναι η μάνα του Βουλγάρα και ο πατέρας του Έλληνας και έχει φούρνο στην Αθήνα».
Οι εντολές για παραλαβή χρημάτων -Τα λεφτά σε τάπερ
Σε άλλο σημείο της απολογίας της η 51χρονη περιέγραψε πώς ο άγνωστος προς αυτήν εργοδότης της, την έστελνε σε συγκεκριμένα σημεία έτσι ώστε να παραλάβει χρήματα.
«Σε ημερομηνίες που δεν θυμάμαι ακριβώς, με έπαιρνε τηλέφωνα αρχικά, συνήθως πρωί, για να μου πει, να είμαι έτοιμη για να πάω να παραλάβω χρήματα από ανθρώπους που περιμένουν για να δώσουν προκαταβολή για έργα της εταιρείας του. Αυτός ο άνδρας δεν με άφηνε να μιλήσω καθόλου με κανέναν από τους ανθρώπους που συνάντησα, ούτε καλημέρα να μην τους πω και τον ρωτούσα συνεχώς γιατί και είναι δυνατόν οι άνθρωποι να δίνουν χρήματα και να μην μιλάνε. Όντως πήγα 5 φορές σε ηλικιωμένα άτομα και παρέλαβα χρήματα, στη σημεία που υπέδειξα σε αστυνομικούς . Από όσο θυμάμαι χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω ημερομηνίες πήγα μία φορά κάπου προς τον Μώλο, σε μία γυναίκα η οποία μου πέταξε τα χρήματα από το μπαλκόνι , μία στη περιοχή του Άλσους, όπου και πάλι μια ηλικιωμένη κλαίγοντας μου έφερε τα χρήματα , μία στο Πέραμα Ιωαννίνων, σε μία άλλη ηλικιωμένη από την οποία πήρα 3.000 ευρώ μέσα στη πόλη και άλλη μία φορά σε μια πολυκατοικία στον τρίτο όροφο όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν αλλήθωρη μου έδωσε ένα τάπερ, μέσα το οποίο είχε τα χρήματα. Αυτές τις 5 φορές που ανέφερα ότι συνάντησα τους ανθρώπους, τις σακούλες που μου έδιναν για τις προκαταβολές των έργων , εγώ τις μετέφερα εκτός της πόλης των Ιωαννίνων είτε στα ΚΤΕΛ Κοζάνης , είτε στα ΚΤΕΛ Γρεβενών, καθ’ υπόδειξη του άνδρα που μίλαγα στο τηλέφωνο , όπου τις παρέδιδα κάθε φορά στο ίδιο άτομο, με τον οποίο δεν αντάλλαξα ούτε κουβέντα ποτέ και δεν ξέρω κανένα άλλο στοιχείο. Ο άνδρας αυτός ήταν ψηλός περίπου 1,75- 1,80 και φόραγε κουκούλα. Δεν άνοιξα ποτέ τις σακούλες να δω τι έχουν μέσα εκτός από μία φορά και πήρα τις 3000 ευρώ , προκειμένου να πληρωθώ για την εργασία μου και να φτιάξω το αυτοκίνητο μου».
Ο μισθός των 2.000 ευρώ
Η ίδια υποστήριξε πως για την υποτιθέμενη εργασία της στην εταιρεία, είχε συμφωνήσει να λαμβάνει το ποσό των 2000 ευρώ τον μήνα κάνοντας…αυτασφάλιση.
«Η συμφωνία που είχαμε κάνει ήταν να αμείβομαι με το ποσό των 2000 ευρώ το μήνα για τις υπηρεσίες που θα προσφέρω και να κάνω 2 φορές την εβδομάδα ταξίδι εκεί που θα μου έλεγε αυτό. Όταν τον ρώτησα τι θα γίνει με την ασφάλιση μου, μου ανέφερε ότι τόσα χρήματα παίρνω, να πάω στην εφορία να τα αγοράσω μόνη μου τα ένσημα. Μάλιστα, υποψιαζόμουν ότι κάτι δεν πάει καλά και για αυτό του είχα πει ότι θα σταματήσω από την δουλειά.
Σε ερώτηση μου γιατί όλοι τους ήταν ηλικιωμένα άτομα, μου απάντησε ότι αυτοί πληρώνουν για τα γκαράζ και τα προκάτ που αγοράζουν τα παιδιά τους. Να σημειωθεί τόσο ότι όταν πήγαινα να παραλάβω τα χρήματα όσο και κατά την μεταφορά τους στην Κοζάνη ή τα Γρεβενά αυτός ο άνδρας δεν με άφηνε να κλείσω το τηλέφωνο μου καθόλου.
Επίσης, ήθελα να τον γνωρίσω από κοντά και συνεχώς μου έλεγε θα έρθει αυτή η ώρα και τώρα πρέπει να δουλέψουμε.
Να σημειωθεί ότι έβγαλα και πράσινη κάρτα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μου προκειμένου να πάω στη Βουλγαρία να τον συναντήσω, για να δω για ποιον δουλεύω και να γνωριστώ με τους συναδέλφους μου και το προσωπικό και να δω την κατασκευαστική εταιρεία».
Οι υποψίες
Η 51χρονη υποστήριξε πως σταμάτησε την επικοινωνία με τον συγκεκριμένο άνδρα, όταν κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά αφού ο ίδιος της είχε ζητήσει να περάσει στη Βουλγαρία από την Ελλάδα, μεγάλα χρηματικά ποσά.
«Αυτός μου είπε ότι στο επόμενο ταξίδι θα συναντιόμασταν στη Βουλγαρία και θα χρειαζόταν ίσως να του πάω πολλά χρήματα. Εκεί , οι υποψίες μου ότι δεν πάει κάτι καλά έγιναν πιο πολλές και συμβουλεύτηκα τον δικηγόρο μου , ο οποίος με παρότρυνε σε καμία περίπτωση να μην προσπαθήσω να μεταφέρω χρήματα στο εξωτερικό.
Για όλους αυτούς τους λόγους σταμάτησα την επικοινωνία μαζί του από ένα σημείο και μετά παρότι φοβόμουν για την ακεραιότητα μου τόσο από τον άνδρα που μίλαγα στο τηλέφωνο όσο και από τον άνδρα που συναντούσα στη Κοζάνη και στα Γρεβενά. Ο «…» μου είχε πει ότι ήταν πολλοί μαζί του και αυτό το πράγμα με φόβιζε. Μάλιστα, αν με ξανά έπαιρνε τηλέφωνο ήμουν έτοιμη να έρθω στην Αστυνομία . (…)
Αρνούμαι ότι ήμουν μέλος εγκληματικής οργάνωσης , διότι δεν τα ήξερα όλα αυτά. Σήμερα που ήρθα στην υπηρεσία σας, έμαθα ότι τα λεφτά αυτά που παραλάμβανα από τους ηλικιωμένους ήταν προϊόντα απάτης και νιώθω πραγματικά πολύ άσχημα γι αυτό.
Έχω πέσει και εγώ θύμα απάτης , στον ίδιο βαθμό με αυτούς τους ηλικιωμένους , από τον ίδιο άνθρωπο, ίσως και περισσότερο γιατί εμένα πλέον διακυβεύεται η αξιοπρέπεια μου και η ελευθερία μου»
Τα μηνύματα στο facebook
Η πρώτη συνομιλία έχει καταγραφεί στις 21Ιανουαρίου.
51χρονη: «Καλησπέρα! Μπορώ να μάθω περισσότερα για τις θέσεις εργασίας;»
ΑΝΔΡΑΣ: Καλό απόγευμα. Έχεις δίπλωμα οδήγησης και αυτοκίνητο;
51χρονη: Καλημέρα! Ναι έχω και τα δύο.
Στη συνέχεια της συνομιλίας τους την ρώτησε από πού είναι.
ΑΝΔΡΑΣ: Καλημέρα. Είσαι από τα Ιωάννινα;
51χρονη: Ναι.
ΑΝΔΡΑΣ: Είμαστε μια μεγάλη εταιρεία που διαθέτει συνεχώς πελάτες. Αλλά χρειάζομαι αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα,.. κάπως σαν κούριερ. Η εταιρεία ασχολείται με έπιπλα, τραπεζαρίες, κουφώματα αλουμινίου, προκατασκευασμένα σπίτια, γκαράζ και άλλα
51χρονη: Τι αντιπροσώπους; Που είναι το γραφείο σας;
ΑΝΔΡΑΣ: Γεννήθηκα στην Αθήνα, ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Βουλγάρα. Η εταιρεία μου είναι ανοιχτή στη Βουλγαρία για εισαγωγές και εξαγωγές αγαθών.. γιατί πληρώνω λίγο ΦΠΑ
51χρονη: Οκ. Και τι ακριβώς θέλετε;
ΑΝΔΡΑΣ: Έχω πελάτες που παραγγέλνουν 2 προκατασκευασμένα σπίτια και κάποιοι παραγγέλνουν γκαράζ για να είμαι σίγουρος για την παραγγελία τους …πρέπει να πάρω μια κατάθεση από αυτούς. Προκαταβολή. Δεν δουλεύω μέσω τράπεζας γιατί είναι πολύ ακριβό το ΦΠΑ και γι αυτό χρειάζομαι κάποιον να πάρει μια κατάθεση από αυτούς τους πελάτες μου και μετά να μου τη φέρει.
51χρονη: Υπάρχουν και άλλοι τρόποι tranfer χρημάτων όπως η revolut ή ταχυδρομείο. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ζητάτε από μια υπάλληλο .
ΑΝΔΡΑΣ: Ναι αλλά δεν μιλάω για 100 ή 200 . Οι πελάτες μου , μου στέλνουν 2,3 χιλιάδες ο καθένας. Ακόμη και ορισμένοι πελάτες προπληρώνουν για ένα σπίτι ή γκαράζ.
51χρονη: ΟΚ. Θέλω να ξέρεις ότι έχω 30 χρόνια εμπειρίας στο κομμάτι της διακόσμησης και αναπαλαίωσης. Γενικά ό,τι έχει σχέση με κατασκευές. Όμως ..ψάχνω κάτι ως υπάλληλος τώρα πια.
ΑΝΔΡΑΣ: Ναι, έχουμε και συνεργείο κατασκευής που φροντίζει τα πάντα. Ο μισθός που προσφέρουμε είναι 500ευρώ την εβδομάδα.
51χρονη: Δεν ξέρω που βρίσκετε εγώ πάντως είμαι εδώ στα Ιωάννινα και ψάχνω οποιαδήποτε εργασία…ακόμη και σεζόν.
Σε άλλα μηνύματα την ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει η δουλειά με την 51χρονη να του λέει πως δεν έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει.
ΑΝΔΡΑΣ: Αύριο θα μάθω πότε ακριβώς ξεκινάει η δουλειά μας και θα σου πω.
51χρονη: Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα κάνω.
ΑΝΔΡΑΣ: Τίποτα περίπλοκο. Αν θέλεις θα σου τηλεφωνήσω ξανά αύριο.
51χρονη: Αύριο και ελπίζω να μην έχω κάνει καμία απερισκεψία που εμπιστεύτηκα όσα μου είπες.
Μάλιστα σε μια από τις συνομιλίες τους η 51χρονη τον ρωτάει αν θα πρέπει να δει κάποια σεμινάρια.
51χρονη: Για να πω την αλήθεια επειδή είδα που άργησες να με καλέσεις, άρχισα να ψάχνω δουλειές. Όμως ακόμη είμαι σε σκέψεις και συζητήσεις.
ΑΝΔΡΑΣ: Αν μου πει ότι θέλεις να δουλέψεις από αύριο μπορεί να έχω πελάτη.
51χρονη: Με χαρά θέλω να εργαστώ. Μα ακόμη δεν έχω καταλάβει τι εργασία θέλεις να κάνω. Δεν θα χρειαστεί να δω κάποια σεμινάρια; Να καταλάβω και εγώ ποιο το αντικείμενο ενδιαφέροντος μας;
Το απολογητικό υπόμνημα
Η κατηγορούμενη στο απολογητικό της υπόμνημα ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Μου συστήθηκε με τον όνομα… και αφού μου ανέλυσε το τι ακριβώς θα αφορούσε αυτή η θέση εργασίας, πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση θα εργαζόμουν δοκιμαστικά και επίσης ότι δεν θα μπορούσε να με προλάβει αμέσως με σύμβαση εργασίας, αφού η έδρα του ήταν στην Βουλγαρία και θα έπρεπε να ιδρύσει υποκατάστημα στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό μου ανέφερε, όταν του είπα ότι χρειαζόμουν ασφάλιση, ότι θα έπρεπε να κάνω αυτασφάλεια και θα επιβαρυνόταν εκείνος το ποσό.
Έτσι συμφωνήσαμε 2.000 μηνιαίως συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής μου κάλυψης.
«Όσο αφελής και να είναι κάποιος που υποψιάζεται ότι διαπράττει έκνομες πράξεις, δεν θα χρησιμοποιούσε το προσωπικό του τηλέφωνο και το αυτοκίνητο του. Περαιτέρω δε, δεν θα εξαπατούσε πολίτες στην πόλη στην οποία διαμένει».
Μετά την απόφαση για την προσωρινή της κράτηση στις 11/4/2024 στις 19/4/2024 κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της προσφυγή τονίζοντας πως
«Από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προκύπτει δική μου εγκληματική δραστηριότητα , πολλώ δε μάλλον στα πλαίσια οργάνωσης… δεν είχα καμία απολύτως γνώση για το γεγονός ότι τα χρήματα τα οποία εισέπραττα για λογαριασμό άλλου , ήταν ποσά από εξαπατημένους πολίτες τρίτης ηλικίας…. Κανένα απολύτως μέτρο κάλυψης δεν έλαβα, εμφανιζόμουν η ίδια στα θύματα, χωρίς να προσπαθώ να καλύπτω τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου, χρησιμοποιούσα το προσωπικό μου τηλέφωνο, ακόμα και το αυτοκίνητο μου, ήτοι κινούμενη χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προφύλαξης».
Ωστόσο έπειτα από συνεδρίαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Ιωαννίνων στις 23 Μαΐου 2024 η προσφυγή της απορρίφθηκε.
Σε άλλο υπόμνημα της στις 12 Ιουλίου τονίζει: «Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι στην ποινική δικογραφία, που επισυνάπτεται από το Τμήμα Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, δεν αναφέρεται ότι μόλις συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για απάτη, τους είπα ότι πρόκειται για πέντε υποθέσεις και έθεσα αμέσως στη διάθεση των αστυνομικών το κινητό μου τηλέφωνο και με τη χρήση της εφαρμογής GPS τους υπέδειξα τις υπόλοιπες άγνωστες τρείς. Παρά του ότι τους ζήτησα να δουν και να εκτυπώσουν ότι μηνύματα είχα από τον … για να διαπιστώσουν ότι και εγώ ήμουν θύμα στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν το έπραξαν και τα συγκεκριμένα μηνύματα δεν συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία. Επίσης παρά του ότι προθυμοποιήθηκα να βοηθήσω να συλληφθεί ο δράστης, σε τηλεφώνημα που έγινε κατά τη διάρκεια που ήμουν στην ασφάλεια, και παρά του ότι ενημέρωσα ότι η κλήση ήταν από τον …, δεν έγινε κάποια προσπάθεια με οποιοδήποτε εξοπλισμό να εντοπιστεί η κλήση ή να μου δοθούν οδηγίες για να παγιδευτεί ο δράστης αντίθετα υπήρξε αδιαφορία, τηλέφωνα που χτυπούσαν και ομιλίες».
Με απόφαση του στις 19 Ιουλίου παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων στην οποία άσκησε εκ νέου έφεση ενώ με σχετικό βούλευμα διατάχθηκε η προσωρινή της κράτηση μέχρι 10/4/2024 .
«Στην υπό εξέταση υπόθεση μου εσφαλμένα, το Συμβούλιο υιοθετεί την πρόταση του κ. Εισαγγελέα και αποφαίνεται να παραπεμφθώ ενώπιον του Εφετείου για τα Κακουργήματα, καθώς θεωρεί ότι η υφιστάμενη ΖΗΜΙΑ υπερβαίνει το ποσό των 120.000 Ευρώ.
Αυτό όμως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της Δικογραφίας. Ειδικότερα και σύμφωνα με το ανωτέρω Βούλευμα η συνολική ζημία που έχει επέλθει εις τους παθόντες είναι:
Περίπτωση … στις 5-2-2024 συνολικού ποσού ζημίας 35.000 Ευρώ.
Περίπτωση … στις 26-2-2024 συνολικού ποσού 26.000 Ευρώ.
Περίπτωση … στις 5-3-2024 συνολικού ποσού 10.200 Ευρώ.
Περίπτωση … στις 16-2-2024 συνολικού ποσού 3.000 Ευρώ.
Περίπτωση … στις 19-2-2024 συνολικού ποσού 1.950 Ευρώ και 50 χρυσών λιρών.
Το ποσό της συνολικής ΖΗΜΙΑΣ από ανωτέρω περιγραφόμενα
περιστατικά ανέρχεται σε (35.000€+26.000€+10.200€+3.000€+1.950€=)
Εβδομήντα Έξι Χιλιάδες και εκατόν πενήντα (76.150€) Ευρώ.
Στο ανωτέρω ποσό πρέπει να υπολογιστεί και η αξία των 50 χρυσών λιρών. Η αξία των ανωτέρω λίρων δεν έχει προσδιοριστεί από κανένα στοιχείο της δικογραφίας, ούτε από την κατάθεση της παθούσας».
Πηγή: iefimerida.gr