Λίγο πριν από το ύστατο χαίρε στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, που έφυγε σε ηλικία μόλις 31 ετών από τη ζωή λόγω της συντριβής του Phantom, τη Δευτέρα, τα μηνύματα αποχαιρετισμού από φίλους και συγγενείς αποτυπώνουν το κλίμα οδύνης που επικρατεί.
Φίλος του άτυχου νεαρού, θέλοντας να τον αποχαιρετήσει, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί, τότε που χόρευε ζεϊμπέκικο.
Η κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα τελεστεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο Νευροκόπι Δράμας, απ’ όπου κατάγεται ο 31χρονος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Η οικογένεια του άτυχου νεαρού αποφάσισε αύριο κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να δώσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους έρθουν, για να αποχαιρετήσουν τον Στάθη Τσιτλακίδη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν ότι ο Στάθης δεν πρόλαβε καν να παντρευτεί και, ουσιαστικά, καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν «διαφορετικό γάμο» του παιδιού τους.
Όλο το χωριό στο ύστατο χαίρε
Στο χωριό Γρανίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Στάθης, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, που έπεσε στην Ανδραβίδα. Στο ίδιο χωριό ανδρώθηκε μέσα του και μία τεράστια αγάπη για την πατρίδα, καθώς όπως αναφέρουν φίλοι και συγγενείς, το βλέμμα του ήταν πάντα στραμμένο στον ουρανό γιατί πάντοτε θαύμαζε όλους όσοι μπορούσαν να πετάξουν με τα «φτερά» της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, ήταν παιδικό του όνειρο να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να μπορεί – με το εθνόσημο στο στήθος – να υπερασπίζεται την πατρίδα.
Στην περιοχή γίνονται εργασίες, προκειμένου το χωριό να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον δικό του ήρωα, ένα παιδί για το οποίο όλη η περιοχή ήταν περήφανο.
«Βλέπαμε αεροπλάνο και λέγαμε “‘ο Στάθης'”»
«Ο Στάθης μεγάλωσε εδώ και πήγαινε μαζί με το γιο μου στο σχολείο. Όλοι έχουν στεναχωρηθει είναι ένα μεγάλο σοκ για όλη την Ελλάδα. Αυτα τα παιδιά είναι όλης της Ελλάδος, όχι μόνο του πατέρα και της μάνας. Περνούσαν τα αεροπλάνα και πάντα χαιρετούσαμε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής του Νευροκοπίου.
«Μονό τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν περνούσαν μαχητικά αεροπλάνα πάνω από το χωριό, ανατριχίλα, βγαίναμε και χαιρετούσαμε», ανέφερε άλλος κάτοικος.
πηγή:https://www.protothema.gr/