Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις δύο πλευρές πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και κατά τη διάρκειά της ζητήθηκε η συνδρομή του υφυπουργού με σκοπό να επιτραπούν προπονήσεις και αγώνες από τους Λοιμωξιολόγους.
Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος οι Γιώργος Μπαντής (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών – ΠΣΑΠ), Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών – ΠΣΑΚ), Εβίνα Σταμάτη (Σύνδεσμος Αθλητριών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας – ΣΑΚΕ), Παναγιώτης Πελεκούδας, Γιάννης Αχιλλεόπουλος, Στέλλα Χριστοδούλου (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών – ΠΑΣΑΠ), Γιώργος Φουντούλης, Αλεξάνδρα Ασημάκη (Σύνδεσμος Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης – ΣΕΑΥ) και Ανδρέας Αραπακόπουλος, Αθηνά Βασιλειάδου (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης – ΠΣΑΧ).
Οι εκπρόσωποι περίπου 3.000 αθλητών στάθηκαν στο γεγονός ότι λόγω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων περιορισμού της, έχει δοθεί άδεια διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων μόνο σε Super League 1 και Α1. Πατώντας πάνω σε αυτά τα δεδομένα ζήτησαν τη συνδρομή του Υφυπουργού Αθλητισμού προκειμένου η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να δοθεί «πράσινο φως» και σε άλλα κορυφαία πρωταθλήματα. Φυσικά, με την πιστή τήρηση ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και διενέργειας τακτικών τεστ.
Ακόμη, χαρακτήρισαν «ζωτικής σημασίας» την επιστροφή στις προπονήσεις και τόνισαν ότι η αθλητική προσαρμογή των αθλητών χρειάζεται χρόνο, ενώ αναφέρθηκαν στους φόβους και τις ανασφάλειες που δημιουργεί η καραντίνα. Παραπονέθηκαν επειδή δεν βρίσκουν ανταπόκριση σε ορισμένες από τις Ομοσπονδίες τους και επεσήμαναν ότι, παρότι «ερασιτέχνες», πρόκειται για ειδική κατηγορία εργαζομένων και πρότειναν τρόπους ώστε να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξήρε την ενεργή και δραστική συμμετοχή τους στα κοινωνικά μηνύματα και στις δράσεις κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και τους ευχαρίστησε. Πρότεινε και άπαντες συμφώνησαν ώστε αυτές οι επαφές με όλους τους Συνδέσμους αθλητών να γίνονται σε τακτική βάση πλέον και όσο πιο συχνά γίνεται.
Συμφώνησε, παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ότι οι «ερασιτέχνες» αθλητές σ’ αυτές τις κορυφαίες κατηγορίες ομαδικών αθλημάτων είναι «ειδική κατηγορία εργαζομένων» και γι’ αυτό, όπως τους ανέφερε, γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας ώστε να ανοίξει περισσότερο η «ομπρέλα» ενίσχυσης των αθλητών που πλήττονται. Ζήτησε, μάλιστα, ακόμα πιο στενή συνεργασία όλων προκειμένου να βρεθεί συντομότατα λύση σ’ αυτό το πρόβλημα.
Σε ότι αφορά στην πιθανότητα να δοθεί άδεια διεξαγωγής και σε άλλα πρωταθλήματα, διευκρίνισε πως τα ειδικά πρωτόκολλα της Super League 2, της Volley League και όσα άλλα συντάσσονται, προωθούνται στην επιτροπή του ΕΟΔΥ και αναμένονται οι απαντήσεις της.
Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε, ωστόσο, ότι «δεν μου είναι ευχάριστο να κλείνω αθλητικές εγκαταστάσεις. Να ανοίγω θα ήθελα, να γίνονται αγώνες, να παίρνουμε διοργανώσεις, να σφύζει από αθλητική ζωή όλη η Ελλάδα. Ωστόσο, οφείλουμε να σεβόμαστε τις απόψεις των ειδικών. Γίνομαι δυσάρεστος, αλλά ως προς το γενικό αίτημά σας για επιστροφή ΟΛΩΝ σε προπονήσεις και αγώνες, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τόσο καλά νέα σύντομα, έτσι όπως εξελίσσονται αυτές τις ημέρες επιδημιολογικά τα πράγματα στη χώρα».