Θεσσαλονίκη: Τι απαντά η οικογένεια της Νατάσας Θεοδωρίδου για το «πάρτι»

 

 

 

 

Μία διαφορετική εκδοχή στην υπόθεση του πάρτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης από φοιτήτρια που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό δίνει η οικογένεια της. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η νεαρή φοιτήτρια, που επέστρεψε στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας πριν από περίπου δέκα ημέρες από το Ηνωμένο Βασίλειο, πραγματοποίησε πάρτι στο σπίτι της με περίπου 30 καλεσμένους «σπάζοντας» την καραντίνα.

Από το οικογενειακό περιβάλλον της φοιτήτριας όμως διαψεύδεται το γεγονός ότι έγινε πάρτι για την επιστροφή της και υποστηρίζει ότι η φοιτήτρια είχε νοσήσει από κορωνοϊό στα μέσα Μαΐου όσο βρισκόταν στο Λονδίνο. Κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου, οι γονείς της επέμεναν να κάνει το τεστ για κορωνοϊό.

Σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, το τεστ ήταν αρνητικό αλλά στη συνέχεια, και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη, έγινε και δεύτερο τεστ, μοριακό αυτή τη φορά, το οποίο βγήκε θετικό. Άμεσα, σύμφωνα με τους ίδιους, ενημερώθηκαν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή η φοιτήτρια, τα οποία μετά από έλεγχο που τους έγινε, βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό. O πατέρας της νεαρής κοπέλας μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένα πάρτι και ότι η φοιτήτρια επισκέφθηκε ένα σπίτι στο οποίο υπήρχαν 12 άτομα.

Παράλληλα η οικογένεια της φοιτήτριας διέψευσε ότι επιβλήθηκε πρόστιμο στην 26χρονη από τον ΕΟΔΥ επειδή «έσπασε» την καραντίνα καθώς και ότι έγινε οποιοδήποτε πάρτι στο σπίτι, ενώ υποστηρίζει ότι, πριν βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, τέσσερις φίλες και φίλοι της φοιτήτριας είχαν απλώς βρεθεί για να γευματίσουν. Τέλος, επιβεβαιώνουν ότι η φοιτήτρια επισκέφθηκε δύο καταστήματα στην περιοχή του Πανοράματος.

Η είδηση για το κρούσμα έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων του Πανοράματος. «Όλο το Πανόραμα το συζητά» είναι η φράση που χρησιμοποίησε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο της πόλης.

Η ανακοίνωση της οικογένειας μέσω του δικηγόρου

«Αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα με τίτλο «Η κόρη της Θεοδωρίδου, Χριστιάνα Μπέτα διέσπειρε τον κορωνοϊό σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη» αναφέρω τα κάτωθι:

1. Η εντολέας μου ουδέποτε διοργάνωσε πάρτι και ουδέποτε διέσπειρε τον ιό COVID-19 σε καλεσμένους της όπως αναληθώς αναφέρεται στο σύνολο του ηλεκτρονικού Τύπου σήμερα.

2. Η εντολέας μου αποτελεί αριστούχο φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, όπου βρισκόταν κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες των υποτιθέμενων δεξιώσεων που τις καταλογίζονται.

3. Η εντολέας μου αδίκως κατασυκοφαντείται ότι διέσπειρε τον ιό COVID-19 στη χώρα μας καθότι νόσησε και θεραπεύτηκε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο ούσα α-συμπωματική από τις αρχές του Μαΐου, ήτοι ένα μήνα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, την 01/06/2020. Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 289 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα και 40.883 θάνατοι.

Αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα των συκοφαντιών που εξαπολύονται εις βάρος της κ. Μπέτα και της οικογενείας της αναφορικά με ένα τόσο ευαίσθητο ιατρικό ζήτημα, το οποίο η ίδια υπέμεινε μόνη της σε μία χώρα που έχει σημειώσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

4. Η εντολέας μου ουδέποτε παραβίασε τον εγκλεισμό της ούτε βρίσκεται σε ιχνηλάτηση των επαφών της κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ούτε της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση της καραντίνας ούτε έχουν αρχίσει δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους μετέχοντες του υποτιθέμενου πάρτι . Όλα τα ανωτέρω αποτελούν αποδεδειγμένα ψεύδη καθότι η εντολέας μου έχει προβεί σε τεστ αντισωμάτων στην Ελλάδα, σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες της επιβεβαίωσαν ότι έχει αντισώματα της ασθένειας από την οποία είχε νοσήσει και είχε θεραπευτεί προ ενός μηνός.

 

5. Όλες δε οι υποτιθέμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι συγγενικά της πρόσωπα νοσηλεύονται στη εντατική αποτελούν αισχρά ψεύδη και αντιβαίνουν σε κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, καθότι ουδείς επικοινώνησε με την ίδια ή τους συγγενείς της ώστε να τα διασταυρώσει, ως όφειλε.

6. Η εντολέας μου σεβόμενη την ανησυχία του κοινού για το κρίσιμο ζήτημα της διασποράς του ιού COVID-19 και προφυλάσσοντας το κοινό από την διασπορά ψευδών ειδήσεων που ήδη έχουν προκαλέσει πανικό στην κοινότητα της Θεσσαλονίκης αδίκως (τουλάχιστον κατά το βαθμό που την αφορά και την εμπλέκει) ενημερώνει τους συντάκτες δημοσιογράφους για τα ανωτέρω αδιαμφησβήτητα γεγονότα ώστε να πράξουν τα δέοντα αποσύροντας τα αναφερόμενα ανακριβή δημοσιεύματα και αποκαθιστώντας μέσω της παρούσας την αλήθεια, θέτει δε τον εαυτό της στη διάθεσή τους για προσωπική επικοινωνία οιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα καταστεί προφανής ο σκοπός κερδοσκοπίας διά της διασποράς αναληθών γεγονότων, ενώ σημειώνεται ότι η ανωτέρω συμπεριφορά τιμωρείται αυστηρά από το άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα: «Διασπορά ψευδών ειδήσεων» : 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».

Πηγή: lifo.gr