Σήμερα μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για το δρόμο Πύργος – Τσακώνα

Την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα, θα διεκδικήσουν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 4.30 το απόγευμα φορείς και πολίτες που θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος.

Η αναμενόμενη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πέραν της διεκδίκησης για την υλοποίηση του έργου, έχει ως σκοπό να αποτελέσει και ημέρα μνήμης για όσους έχασαν την ζωή τους στον υφιστάμενο οδικό άξονα.

Σύμφωνα με την «Επιτροπή Αγώνα Αναβάθμισης του ιστορικού νομού Ηλείας, γη της Ολυμπίας» η πρόσκληση απευθύνεται σε αρχές και φορείς των νομών Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο αυτό σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Όχι άλλους θανάτους, στο δρόμο καρμανιόλα στην Ολυμπία Οδό. Όχι άλλο εμπαιγμό σε βάρος 600.000 κατοίκων και πολιτών της Δυτικής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, των Νομών Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και πάνω από 2.000.000 επισκέπτες. Όχι άλλη υποβάθμιση τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς κανένα έργο υποδομής, του ισχυρότερου ονόματος στον κόσμο του Ιερού της Ολυμπίας. Όχι άλλη υποβάθμιση της Δυτικής Πελοποννήσου, των Ιονίων Νήσων. Όχι άλλη εξαπάτηση των κατοίκων της Δυτικής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Δεν σκέφθηκε κανένας την γενέτειρα γη των Ολυμπιακών αγώνων το ιερό της Ολυμπίας ότι χρειάζεται δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, για την ανάδειξη του ιστορικού και αθλητικού Τουρισμού στην πατρίδα μας, πλήρης απαξίωση της Αρχαίας Ιλιδας”.

Ακόμα όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα, συμμετέχουν στην προσπάθεια όλοι οι σύλλογοι και τα Σωματεία της Ηλείας στην Αττική, καθώς Σύλλογοι και φορείς από την Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία.

Τέλος οι οργανωτές ενημερώνουν ότι «θα υπάρχει και λεωφορείο του ΚΤΕΛ με επιστροφή την ίδια ημέρα, για όσες και όσους θέλουν και μπορούν να έλθουν με ένα μικρό εισιτήριο για το νομό Ηλείας από Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολυμπία, Πύργο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Ανδραβίδα, Λεχαινά, Βάρδα και από το νομό Μεσσηνίας από Καλαμάτα, Μεσσήνη, Κυπαρισσία» .