Ο Δήμος Πύργου και το 3ο Λύκειο συνεργάστηκαν για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Πύργου Ευστάθιος Καννής και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος, μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση συνεργασίας του 3ου Λυκείου Πύργου Pierre de Coubertin και της Δ/ντριάς του κας Χάρμπαλη Ιουλίας, για την πραγματοποίηση δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την σημασία τόσο της χρήσης, όσο και του εθισμού στο διαδίκτυο για την ψυχική υγεία των νέων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του 3ου Λυκείου, παρουσία των καθηγητών και των μαθητών του σχολείου.

Το αντικείμενο συζήτησης παρουσίασαν και ανέπτυξαν η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύργου Δημητροπούλου Άρτεμις και ο Κοινωνικός Λειτουργός της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας του Δήμου Πύργου, Σαργέντης Ιωάννης, ενώ στη δράση παραβρέθηκαν η οικονομολόγος και εργασιακή σύμβουλος Φαμέλλου Βασιλική και η διαπολιτισμική μεσολαβήτρια, φιλόλογος Σαραντοπούλου Μαρία.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους που ελλοχεύει η υπερβολική χρήση στο διαδίκτυο, από τους οποίους πολύ σοβαροί μπορεί να χαρακτηριστούν η διαδικτυακή παρενόχληση – εκφοβισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η παιδική πορνογραφία και ο διαδικτυακός τζόγος.

Τα όρια της καλής /τυπικής χρήσης και του εθισμού είναι λεπτά και εάν ξεπεραστούν κινδυνεύει, τόσο η ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων, όσο και η προσωπική – οικογενειακή – κοινωνική τους ζωή, αφού οι επιπτώσεις του εθισμού στην ψυχική τους υγεία, είναι η κατάθλιψη, το άγχος, η ανία και το συναισθηματικό κενό καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις η αυτοκτονικότητα.

Στόχος επιπροσθέτως της εκδήλωσης, ήταν η παροχή χρήσιμων πληροφοριών και εργαλείων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εθισμού.

Ακολούθησε διαδραστική επικοινωνία με ενεργή συμμετοχή των μαθητών και συμβουλές για την σωστή χρήση του διαδικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατατέθηκαν προτάσεις και ιδέες με στόχο το ενδιαφέρον των νέων να στραφεί και σε δημιουργικές ενασχολήσεις εκτός οθόνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψυχολόγος του Κέντρου διαβεβαίωσε τους μαθητές πως θα ανταποκριθεί σε κάθε κλήση για βοήθεια που αφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων εντός ή εκτός σχολείου καθώς και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική ή συναισθηματικής τους ζωή.

«Μέσα από συνεχείς δράσεις, η δημοτική αρχή καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους νέους του δήμου μας. Η νέα γενιά καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα της και να της παρέχουμε όλα τα μέσα, ώστε να την στηρίζουμε έμπρακτα και με ουσία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας κ. Δημήτρης Τζουανόπουλος