ΠΥΡΓΟΣ: Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου (ΦΩΤΟ)

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Πύργου, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου με νέα σύγχρονα μηχανήματα.

Το τελευταίο απόκτημα μία νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή, η χρήση της οποίας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες καθαρισμού των δημόσιων χώρων, ο οποίος θα γίνει ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

Το καθημερινό καινοτόμο εργαλείο έχει πανεύκολο χειρισμό, ιδανικό για ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ ο οδοκαθαριστής κάνει πολύ πιο εύκολα, καθαρά και αποτελεσματικά την εργασία του.

Επίσης ο τρόπος χειρισμού του απορροφητικού σωλήνα τον βοηθάει ώστε να μην έρχεται σε επαφή με ότι απορροφά η σκούπα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται ο κίνδυνος πιθανής μόλυνσης ή το ενδεχόμενο τραυματισμού από σπασμένα γυαλιά, σύριγγες κ.α.

Παράλληλα ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το σύστημα ψεκασμού με ειδικό απολυμαντικό – αποσμητικό για δύσκολες περιπτώσεις όπως είναι οι ακαθαρσίες ζώων.