Παρελθόν αποτελεί το πανεπιστημιακό άσυλο, η κατάργηση του οποίου υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης στο άρθρο 64 του διυπουργικού νομοσχεδίου.
Το συγκεκριμένο άρθρο ψηφίσθηκε με 162 θετικές ψήφους έναντι 15 «κατά» και 21 «παρών» από τους 198 βουλευτές που μετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία.
Όλα τα υπόλοιπα άρθρα που αφορούσαν τις διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων και περιφερειών αλλά και για την Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία καθώς τα είχε θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποχώρησε πρόωρα εξ αιτίας των δύο τροπολογιών του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκαν λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης. Το άρθρο 64 τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία γιατί το είχε θέσει σε αυτή την διαδικασία και το ΚΚΕ.
Τα επίμαχα άρθρα που αφορούν τους ΟΤΑ αλλά και της Επιτροπής Ανταγωνισμού ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία όπως και όλα σχεδόν τα άρθρα καθώς και όλες οι τροπολογίες του Πολυνομοσχεδίου.
Ειδικότερα το άρθρο 101 που αφορά την καθιέρωση κολλήματος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σε όσους έχουν υπηρετήσει σε κυβερνητικές θέσεις ψηφίσθηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κατά το ΚΚΕ «παρών» η Ελληνική Λύση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρησή του και από την ψηφοφορία του Πολυνομοσχεδίου θέλησε να υπογραμμίσει ότι δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη αυτή διαδικασία. Την αποχώρηση και επί της ψηφοφορίας επέλεξε και το ΜέΡΑ 25.
Οι δύο επίμαχες τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ψηφίσθηκαν μόνο από τον εισηγητή της ΝΔ, ενώ ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση αποχώρησαν από την ψήφισή τους όπως είχε κάνει εν συνόλω ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25. Έτσι η ψήφιση τους εκφωνήθηκε ως «ομόφωνη» καθώς «τυπικά» στην αίθουσα ήταν μόνοι βουλευτές της ΝΔ.