Τα θέματα της υγείας στη Δυτική Ελλάδα, συνολικά, έθεσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στην Αθήνα. Ο περιφερειάρχης φέρεται να μετέφερε το ενδιαφέρον και την ανησυχία του, καθώς η γραφειοκρατία και άλλοι παράγοντες έχουν οδηγήσει εκτός χρονοδιαγραμμάτων σοβαρές υποθέσεις της περιοχής, με κορυφαίο την επαναλειτουργία της καρδιοχειρουργικής.
Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, τις οποίες εύκολα μπορεί να αναζητήσει και να βρει κάθε ενδιαφερόμενος στο αρχείο της «Π» και του pelop.gr, ήταν πως η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική θα ξεκινούσε και πάλι μετά το Πάσχα του ’20. Αυτό τουλάχιστον είχε ειπωθεί στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Φτάσαμε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ακόμα περιμένουμε. Οι πολίτες όμως παρακολουθούν, το ίδιο και η περιφερειακή αρχή που έχει αναλάβει από το ρόλο της να μεταφέρει την αγωνία τους στην κεντρική εξουσία. Η επέλαση του κορονοϊού μπορεί να προσφέρεται για δικαιολογία. Δεν θα βρει όμως κανέναν υποστηρικτή εάν -το λέμε ως υπόθεση εργασίας- χαθεί άλλη μία ανθρώπινη ζωή λόγω της παύσης λειτουργίας της καρδιοθωρακοχειρουργικής.
Η περιφερειακή αρχή αισθάνεται ότι της αναλογεί μερίδιο ευθύνης, καθώς για την επαναλειτουργία της κλινικής έχει δεσμεύσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, αλλά και ως αυτοδιοικητικό όργανο για τους 700.000 κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας. Γι’ αυτό και επανέφερε το θέμα στην ατζέντα της συνάντησης με τον υφυπουργό. Από την άλλη, είναι κατανοητό ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ν. Φαρμάκη δεν θα τον βγάλουν από το «κάδρο», καθώς τον αναγνωρίζουν ως ισχυρό πολιτικό πόλο στην Περιφέρεια, μέσα σε μόλις ένα χρόνο από τις εκλογές.
Οι πληροφορίες της «Π» που έφτασαν με το σταγονόμετρο στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθώς δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση, θέλουν τον περιφερειάρχη να έθεσε και άλλα προβλήματα του τομέα υγείας που παραμένουν άλυτα, όπως για παράδειγμα η ενεργειακή του αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το ζήτημα της διοίκησης του ίδιου ιδρύματος που παραμένει στην ουσία ακέφαλο, η ανάγκη να ενισχυθεί σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η Δυτική Ελλάδα κ.ά.
Ο κατάλογος είναι μακρύς και ο Ν. Φαρμάκης έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους ή σε εκείνους που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα δια αλληλογραφίας. Γι’ αυτό και το ταξίδι στην Αθήνα έμεινε μακριά από το φως της δημοσιότητας, καθώς διατηρεί ένα τεχνοκρατικό προφίλ και θέλει να κρίνεται για τα αποτελέσματά του.
πηγή:pelop.gr