Για την 38χρονη Βερένε Μπρουσβάιγκερ «τα παιδιά είναι ό,τι χειρότερο για το περιβάλλον» κι έχει γράψει και βιβλίο για αυτό
Δηλώνει ριζοσπαστική φεμινίστρια, είναι δασκάλα, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν και τις πέρλες και θεωρεί ότι τα παιδιά είναι το χειρότερο πράγμα για το περιβάλλον.
Η 38χρονη δασκάλα, συγγραφέας και πρώην στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Βερένα Μπρουσβάιγκερ πιστεύει ότι οι άτεκνες γυναίκες θα πρέπει να αμείβονται από το κράτος.
Στο βιβλίο της, υπό τον τίτλο: «Τα παιδιά είναι το χειρότερο πράγμα για το περιβάλλον», η Μπρουσβάιγκερ, αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να γνωρίσει τη μητρότητα και θεωρεί ότι τα παιδιά βλάπτουν το περιβάλλον.
Η ίδια επισημαίνει ότι η απόκτηση παιδιών αλλάζει τον άνθρωπο από σωματικής και ψυχολoγικής πλευράς. Αλλά και η προσφορά μίας άτεκνης στο περιβάλλον, θα πρέπει να αμείβεται από το κράτος.
Η αμφιλεγόμενη θεωρία της για το ρόλο των παιδιών στη κοινωνία και το περιβάλλον έκανε αίσθηση στη Γερμανία.
Σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό «Focus», η 38χρονη δασκάλα και συγγραφέας περιγράφει τον εαυτό της ως εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον.
«Κάθε άτεκνη γυναίκα που δεν έχει παιδί συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνει το ποσό των 50.000 ευρώ μόλις πατήσει τα 50», επισημαίνει, εξηγώντας τον συλλογισμό της:
«Οι περισσότεροι γονείς αποκτούν παιδιά για αρκετά εγωϊστικούς λόγους. Οι γονείς σπάνια ενδιαφέρονται πραγματικά για τα παιδιά τους, το ενδιαφέρον τους στρέφεται στα χρήματα…Μια γυναίκα που αποκτά παιδί, μπαίνει σε μεγάλο κίνδυνο, όχι μόνο επιβαρύνει τον οργανισμό της σωματικά και ψυχικά. Επιπλέον, δαπανά χρήματα και χρόνο για την ανατροφή τους», όπως αναφέρει.
«Η γυναίκα υιοθετεί τις απόψεις και τις απαιτήσεις που που έχει ο άντρας και συμπεριφέρεται σαν υποτακτική. Αφήνει τον εαυτό της να πειστεί ότι το θέλει η ίδια, ότι το κάνει για τον εαυτό της.
«Σε ηλικία 30 ετών διάβασα σε μία μελέτη ότι μπορούμε να σώσουμε 58,6 τόνους διοξειδίου του άνθρακα εάν φέρουμε μόνο ένα παιδί λιγότερο στον κόσμο», καταλήγει.