Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου: Η διατροφική αξία του ελαιόλαδου στο επίκεντρο εκπαιδευτικής δράσης

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού project με θέμα «Ελιά και Ελαιόλαδο: Ο πράσινος χρυσός του τόπου μας», το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου (ΣΔΕ) είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Μαρία Μπαμιά, η οποία μίλησε στους μαθητές του για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για τα μοναδικά οφέλη του ελαιολάδου στην υγεία, τη σημασία του στη μεσογειακή διατροφή καθώς και για το ρόλο του στην πρόληψη πολλών ασθενειών.

20251218_191358

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θρεπτικά συστατικά του, όπως τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά, αλλά και στη σωστή χρήση και κατανάλωση του στην καθημερινή διατροφή.

Το ΣΔΕ ευχαριστεί θερμά την κυρία Μπαμιά για την παρουσία και την ουσιαστική συμβολή της στην ομαλή υλοποίηση του project μας.

Εγγραφές νέων εκπαιδευόμενων γίνονται καθημερινά απόγευμα στον χώρο του ΣΔΕ από 4:30μ.μ. έως 8:30μ.μ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινές ώρες από 4:30 μ.μ. έως 8:15 μ.μ) και στο email : [email protected]