Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει η 82χρονη Παρθένα Αλχαζίδου από την Κατερίνη επειδή πωλούσε χόρτα στη λαϊκή αγορά. Πέρυσι τέτοιες ημέρες η 82χρονη μαζί με άλλες δύο γυναίκες, συνελήφθησαν από την αστυνομία γιατί δεν είχαν άδεια υπαίθριου εμπορίου, ούτε πιστοποιητικά υγείας.
Η ηλικιωμένη πλήρωσε την επόµενη κιόλας µέρα το πρόστιµο -για τον λόγο αυτό έδωσε το µισό ποσό-, αλλά πριν από λίγες ηµέρες τής ήρθε κλήση στο σπίτι για να παραστεί στη δίκη που θα γίνει µε κατηγορούµενη την ίδια, στις 7 Ιουνίου, στο Α’ Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Κατερίνης.
«Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να µε κλείσει στη φυλακή, γιατί δεν µπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή» είπε η γιαγιά Παρθένα στον γιο της, Τάσο Αλχαζίδη. «Η µάνα µου ένιωσε πολύ άσχηµα. Πήγαν τρεις ηλικιωµένες στο αστυνοµικό τµήµα για εξακρίβωση στοιχείων, τους έβαλαν διοικητικό πρόστιµο και σαν να µην έφτανε αυτό, τώρα στέλνουν και κλητήριο θέσπισµα σε µια 82χρονη γιατί, λέει, η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Εχει πάθει σοκ η µάνα µου και από την ντροπή της είναι συνεχώς αναστατωµένη» λέει στο «Εθνος» ο κ. Αλχαζίδης.
Κάθε πρωί η Παρθένα Αλχαζίδου παίρνει το λεωφορείο από τη Νέα Τραπεζούντα όπου µένει µε τον γιο της και κατεβαίνει στην Κατερίνη.
Για χαρτζιλίκι
Στο ίδιο σηµείο πάντα, στην οδό 16ης Οκτωβρίου, σε ένα ανήλιο στενάκι, στην περιοχή που είναι γνωστή ως «Τσαγκαράδικα», αφήνει το καρότσι της και πουλά τα προϊόντα που παράγονται στον κήπο της.
Στην επιστροφή κατεβαίνει 2-3 χιλιόµετρα µακριά από το σπίτι και µαζεύει άγρια ραδίκια, ενώ επιστρέφει πάντα µε τα πόδια. Στο σπίτι τα καθαρίζει, τα πλένει και την επόµενη µέρα τα πουλάει για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι.
«Είναι τροµερό να σκεφτεί κανείς πως δύο γιαγιάδες βούλιαξαν την ελληνική οικονοµία και φταίνε για τη µεγάλη φοροδιαφυγή. Η γιαγιά Σουζάνα που πουλούσε στη Θεσσαλονίκη τερλίκια χωρίς άδεια και η γιαγιά Παρθένα που πουλάει λίγα ζαρζαβατικά στην Κατερίνη. Τους αξίζει µια σκληρή τιµωρία» λέει ειρωνικά αλλά και µε πολλή οργή ο κ. Αλχαζίδης. Η γιαγιά Παρθένα γεννήθηκε στο Σοχούµι και ήρθε στην Ελλάδα το 1956 σε ηλικία 18 χρόνων. Το 1957 παντρεύτηκε και έναν χρόνο αργότερα απέκτησε τον γιο της, Τάσο, επαγγελµατία αυτοκινητιστή και συνδικαλιστή του κλάδου.
Την ημέρα της σύλληψης της ο κ. Αλχαζίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα για το περιστατικό με ανάρτηση του στο Facebook.
«Aυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής», έγραψε ο κ. Αλχαζίδης.
πηγή:http://www.thebest.gr