Το σκληρό ανταγωνιστικό επίπεδο και η ξαφνική δημοσιότητα φαίνεται πως λύγισαν την Έμα Ραντουκάνου – Mια έντονη κρίση πανικού ήταν η αιτία να εγκαταλείψει τον αγώνα κόντρα στην Τομλγιάνοβιτς στις «16» του Wimbledon
Συγκεκριμένα, η απίθανη Ραντουκάνου που είχε προηγουμένως αποκλείσει τενίστριες όπως τη Ρωσίδα Βιτάλια Ντιατσένκο (Νο137), την Τσέχα φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός του 2019, Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Νο41) και την Ρουμάνα Σοράνια Κιρστέα (Νο45), μπαίνοντας στο βιβλίο των ρεκόρ, αναγκάστηκε να καλέσει ιατρικό τάιμ άουτ στα μέσα του δεύτερου σετ και ενώ έχανε με 3-0, καθώς ένιωσε πόνους.
Τελικά μετά τη γνωμάτευση και τη συμβουλή του γιατρού, αποφάσισε να μην επιστρέψει στο κορτ και έτσι η νίκη και η πρόκριση κατέληξαν στα χέρια της Αυστραλής με τις κροατοβοσνιακές ρίζες. Όπως φαίνεται το βάρος της δημοσιότητας, που εν μια νυκτί μετέτρεψε το κορίτσι του Νο338 της κατάταξης, στην ελπίδα των Βρετανών για έναν τίτλο Grand Slam, λύγισε τη νεαρή πρωταθλήτρια.
Μάλιστα, μιλώντας στην Telegraph σχετικά με το περιστατικό ο Ρουμάνος πατέρας της, δήλωσε πως θεωρεί το επίπεδο του ανταγωνισμού υπαίτιο της κρίσης πανικού που υπέστη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν επρόκειτο για σωματική ή ψυχική κατάρρευση. Παράλληλα, υπογράμμισε βέβαια πως παρά την απογοητευτική έκβαση του αγώνα, νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος για την κόρη του όπως και οι περισσότεροι Βρετανοί.
Από την πλευρά της, η ίδια η Ραντουκάνου τοποθετήθηκε επί του συμβάντος με ανάρτησή της στο Twitter όπου μεταξύ άλλων ενημέρωσε τους θαυμαστές της πως νιώθει πολύ καλύτερα σήμερα, τους ευχαριστεί για την υποστήριξη, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην αντίπαλο της για την υπέροχη εμφάνιση της στο ματς. Παράλληλα εξήγησε πως μετά από μερικά έντονα ράλι, στο τέλος του πρώτου σετ ένιωσε ίλιγγο και δυσκολία στην αναπνοή, που είχε ως αποτέλεσμα το ιατρικό της team να τη συμβουλέψει να μην συνεχίσει τον αγώνα.
Πολυπολιτισμικό εκρηκτικό μείγμα, χαμόγελο και αυτοπεποίθηση
Γεννημένη στις 13 Νοεμβρίου του 2002 στον Καναδά, από πατέρα Ρουμάνο και μητέρα Κινέζα, η Έμα έζησε τα παιδικά της χρόνια στο Λονδίνο, όπου μετακόμισαν οικογενειακώς λόγω της εργασίας του μπαμπά της. Το διαμπερές ταλέντο της ξεχώριζε από τα μικράτα της ακόμα όταν και αγωνιζόταν στην ακαδημία του Μπρόμλεϊ. Τότε ήταν που η αγγλική ομοσπονδία της χτύπησε την πόρτα προκειμένου να αγωνιστεί με τα χρώματα της Βρετανίας.
Είδωλα της η Σιμόνα Χάλεπ και η Κινέζα Λι Να η οποία το 2011 έγινε η πρώτη τενίστρια από την Ασία που κατέκτησε Grand Slam, ενώ προπονητής της είναι ο πεθερός του κορυφαίου Σκωτσέζου τενίστα Άντι Μάρεϊ, Νίγκελ Σίαρς.
Στο Wimbledon εντυπωσιάσε άπαντες μεταξύ των οποίων και την ίδια τη βασιλική οικογένεια, ξεκινώντας ως το Νο338 έφτασε με την πρόκρισή της στις 16, στο να σκαρφαλώνει στο νούμερο 175! Μάλιστα, κατέστη η νεότερη Βρετανίδα τενίστρια που φτάνει στον 4ο γύρο του Αγγλικού Όπεν από το 1959 κι έπειτα, καταρρίπτοντας κατά 174 μέρες την επίδοση της Ντέμπορα Τζίβανς από το 1979.
«Eίναι ντόμπρα, ελκυστική, πολυπολιτισμική, επιτυχημένη και νέα», υποστηρίζει ένας ειδικός σε θέματα χορηγιών πλέκοντας το εγκώμιο της 18χρονης τενίστριας.